Skip to content

Om oss

Simonsen & Weel AB är ett medicintekniskt företag med säte i Göteborg. Företaget startades 2008 och ägare är Diploma PLC, ett Engelskt bolag med över 2500 anställda.

Vi säljer medicinteknisk apparatur inom EKG, blodtrycksmätning, övervakning, spirometri, defibrillatorer och lungdiagnostik. Vår leverantör inom ovan områden är Schiller AG.

Vi säljer även Mindrays produkter inom operationsrum och Novaks M sortiment inom britsar, stolar och vagnar.

Vår affärsidé är att finnas som en stark och framförallt pålitlig leverantör av medicinsk apparatur till vården.

På Simonsen & Weel AB arbetar personal med lång erfarenhet av branschen och det finns också stor teknisk kunskap och lång erfarenhet inom IT.

VD, sälj, säljsupport samt teknisk support finns i Göteborg.

Miljö och kvalité

Simonsen & Weel levererar medicinsk utrustning och tjänster med högsta kvalitet för patientsäkerhet och för att upprätthålla sitt utmärkta rykte för kundfokuserad kvalitet.

Simonsen & Weel strävar efter att alltid kunna möta kundernas förväntningar på produktkvalitet, pris, tillgänglighet och leveransprecision.

Vi följer alla lagar och regler som gäller säkerhet, miljö och effektivitet för våra produkter och standardnormer ifrån våra tillverkare.

Simonsen & Weels kvalitetsarbete, som är en ständigt pågående process, följer riktlinjerna enligtISO 9001:2015 och ISO 13485:2016 för Medicintekniska produkter. Miljöledningssystemet uppfyller ISO 14001:2015.

Vi baserar verksamheten på en helhetssyn där miljöeffekterna under produkternas hela livslängd beaktas.

Alla anställda är engagerade i miljöfrågor genom målinriktat ledarskap, utbildning och fortlöpande dialog. Externt är vi också måna om att våra kunder, leverantörer och andra intressenter följer vårt miljötänkande.

Simonsen & Weel har skrivit avtal med El-Kretsen, miljövänlig batterihantering, och med fti Förpacknings & Tidningsinsamlingen, ett materialbolag som tar hand om förpackningarna till våra levererade produkter.

Som ett led i vår miljö och kvalitetspolicy sker ett kontinuerligt förbättringsarbete som en viktig del i Simonsen & Weels kvalitetsbegrepp.

Certifikat